Regler For Modelflyvning

22. June 2021
Pixabay.com

Har du lige købt dig en modelfly og bare har glædet dig på at sætte det i luften? Så burde du lige sætte det på hold og sørge for at læse op på reglerne omkring modelflyvning. Overtrædelse af denne lov kan have konsekvenser for dig og din flyvning. I dette indlæg, vil jeg fremme reglerne for modelflyvning

Vi alle kender følelsen af at lige har købt noget og bare ikke kan vente med at tage det i brug. Der er næsten ikke noget der kan stoppe dig fra det, medmindre det er noget der kræver lidt viden og overholdelse af loven. F.eks. At flyve med modelfly. 

Modelflyvning er en hobby, hvor man styrer en ubemandet modelfly. Det kan sammenlignes med at flyve med droner i dagens Danmark. 

Regler for modelfly

    • Flyvning med brændstofsmotore kræver en tilladelse fra Naturstyrelsen. 
    • Hvis der skal laves konkurrencer eller stævner, som skal koordineres med andre aktiviteter, så kræver det også en sær tilladelse fra Naturstyrelsen. 
    • Flyvning af jetmodefly og fritflyvende modefly kræver et specielt tilladelse, da de fylder mere end en almindelige drone. Naturstyrelse giver som regel kun flyvetilladelse til en til to arrangementer for hver flyvetype pr. År. 

Er du i tvivl om reglerne, så kan de læses mere nøjagtig på Naturstyrelsens hjemmeside.

18. January 2022
Leder du efter toppen af poppen, hvis du står og skal købe en ny racerbil, så læs endelig videre. I det følgende kommer bedst i test af RC b… Læs mere