Modelflyvning Certifikat

06. November 2020
energepic.com, Pexels

I Danmark er det muligt at tage en række forskellige certifikater gennem Modelflyvning Danmark. Disse certifikater tages gennem en flyprøve, hvor certifikaterne således beviser og dokumenterer, at “piloten” kan håndtere en bestemt type modeltype til fulde på en forsvarlig måde, både i luften og på jorden. 

Certifikaterne er i øvrigt grundlag for ultimativt at kunne tage et certifikat for flyvning af stormodeller inden for de forskellige typer af flymodeller. 

De forskellige modeltyper, som du kan tage certifikater til er følgende:

  • Motormodeller (A Certifikat)
  • Helikoptermodeller (H Certifikat)
  • Svævemodeller (S Certifikat)
  • Multirotor (M Certifikat) 

Når man skal tage et certifikat, så er det vigtigste, at man formår at have kontrol over sit fly, også selvom der sker uventede eller lidt kritiske situationer. Generelt skal man flyve og opføre sig hensigtsmæssigt, så man besviser, at man kan styre flyet forsvarligt. 

Kontrollanterne, som er de personer, der vurderer om du skal have certifikatet eller ej, vil som regel stille sig selv følgende spørgsmål, når de skal vurdere om du skal have certifikatet eller ej: “Ville jeg turde at lade mit eget barn løbe omkring flyvepladsen imens kandidaten flyver med sit fly?” 

Hvis svaret til dette er nej, så vil man som udgangspunkt ikke få certifikatet.

20. October 2021
Modeltog bliver stadigvæk lavet. Det er dog en begrænset produktion, da det nu mere er en hobby, end den faste gave der ligger under ethvert… Læs mere
20. October 2021
Mangler du et sted eller en klub, som deler samme passion som dig i modelfly? Herunder også at du bor på Fyn og ikke ved, om der i det hele … Læs mere