Er Modeltog Noget Værd?

23. October 2020
Pixabay

Ja, modeltog er bestemt noget værd! Men det er ikke en hobby, som du bliver rig på, med mindre du forstår at købe billigt og sælge dyrt.

Modeltog kan have en stor værdi, hvis der er tale om gamle tog i god stand. Modeltog er uden tvivl noget værd. Spørgsmålet om hvorvidt de er en god investering, er derimod yderst tvivlsomt.

Modeltog er dyr i indkøbspris

Modeltog er ganske dyre i indkøbspris, især hvis du køber tog produceret af stærke mærker som Märklin, Rocco, Piko og Fleischmann. Her får du ikke meget for 500 kr, når vi taler om nypris. Modeltogene står her ofte i en nypris på mellem 1.500 - 2.500 kr.

Gensalgsprisen - og dermed om modeltog er noget værd, er dog som regel væsentligt under nyprisen. Værdien er der dog - og du kan som regel altid sælge modeltog og tilbehør dertil. 

I forhold til mange andre samleobjekter, så er modeltog en hobby, hvor genstandene holder ganske god værdi - trods alt. Det der for alvor kan give dine modeltog en god værdi, er deres alder og stand.

Så du kan gøre nogle gode investeringer, hvis du finder modeltog, der er billigt til salg, men som kan sælges videre til en god fortjeneste. Her kræver det dog, at du har en god branchekendskab.

Modeltog kan sælges brugt til en pris på mellem 200 kr. og op til 2.000 kr i langt de fleste tilfælde. Det er dog altid en god ide at pristjekke og sammenligne priserne på de forskellige brugte modeltog, inden du køber.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik på avXpertens enorme webshop, hvor du også kan finde tilbehør til elektronik som fx en computer stol eller måske en smartphone holder til bilen.