Er Modeltog Hobby Ved At Uddø?

08. April 2021
Pixabay, 27707

Tager man udgangspunkt i, at modeltog i starten blev lavet til børn, ja, så bliver det desværre nok den melding, at denne hobby er ved at uddø. Modeltog har tabt store markedsdele til blandt andet computerspil, og det bliver slet ikke produceret i samme mængder som for mange år siden.

Heldigvis har det store fokus på antikke ting og retro gjort, at der er mange voksne, som synes, det stadigvæk er enormt spændende og sjovt at 'lege' med. De voksne har et fokus på kvalitet og modellernes udseende i forhold til de tog, de skal ligne. Siden 1990'erne er interessen steget markant og denne ildhu er fortsat op gennem det nye årtusinde.

Derfor kan det heldigvis være, at modeltogene stadigvæk bliver en del af hobbykategorien. I hvert fald lidt endnu. 

Udviklingen af modeltogene er også fortsat med en elektronisk udvikling. Denne udvikling har været med til, at man i dag kan have flertogsdrift og også har mulighed for at kunne fjernstyre sine lys- og lydfunktioner.

Du kan også stadigvæk købe toge, huse, mennesker og meget meget mere hos forskellige producenter. De er både på nettet, men har også fysiske butikker.

Jeg håber ikke, at modeltogene, som hobby, uddør. Det er enormt hyggeligt at se på og jeg tænker bestemt også, at det er sjovt at gå op i.

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet denne tekst. Her kan du eksempelvis købe Enamel halskæde, og meget meget andet. Tusind tak for støtten, siger vi.

23. October 2020
Ja, modeltog er bestemt noget værd! Men det er ikke en hobby, som du bliver rig på, med mindre du forstår at købe billigt og sælge dyrt. Mo… Læs mere